[
Fotoservice home
Snelle levertijd
Wij krijgen een 9,0 van onze klanten
De eerste keus voor fotoproducten

CM.privacy.pageHead

Privacy

 

BCC – Standaard privacybeleid

 

Privacybeleid

Welkom bij BCC

Bij BCC zijn we blij dat je onze website bezoekt en we danken je voor jouw interesse in ons bedrijf, onze producten en diensten. Wij vinden het belangrijk dat jouw privacy beschermd wordt tijdens het gebruik van onze website. Wij verzamelen, verwerken en gebruiken persoonsgegevens op onze website onder www.bcc.nl in overeenstemming met de van toepassing zijnde wetten op het gebied van gegevensbescherming, waaronder in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU-AVG) 2016/679.

Verwerkingsverantwoordelijke

De verwerkingsverantwoordelijke van persoonsgegevens die via deze website worden verzameld, is:

FUJIFILM Imaging Products & Solutions B.V. (Fips)
Franseweg 65
4651 GE Steenbergen

Zie onze "Juridische informatie" voor meer informatie.

Verzameling en verwerking van persoonsgegevens

In principe kun je onze website bezoeken en gebruiken zonder ons te vertellen wie je bent. Je hoeft zich niet te registreren. Zonder nadere informatie van jou verzamelen en verwerken wij alleen de naam van je internet-serviceprovider, de webpagina van waaruit je bij ons bent aangekomen en de pagina´s die je hebt bezocht op onze website. Deze informatie wordt alleen gebruikt ten behoeve van het voorzien van onze website. Deze gegevens worden tevens geanalyseerd voor statistische doeleinden, waarbij je anoniem blijft als individuele gebruiker.

Wij verwerken je persoonlijke gegevens op basis van jouw toestemming, voor de uitvoering van een contract of indien nodig voor onze legitieme belangen, inclusief voor het behandelen van je aanvragen en het aanpassen en verbeteren van ons webaanbod, alsmede onze producten en diensten in overeenstemming met jouw voorkeuren (art. 6, lid 1, onder a), b) en f) AVG).

Persoonlijke gegevens worden alleen verzameld, als je ons van deze informatie voorziet, bijvoorbeeld om je te registreren voor gepersonaliseerde diensten en worden alleen verwerkt en gebruikt voor het beschikbaar stellen van deze gepersonaliseerde diensten of om je aanvragen te kunnen behandelen.

Verder zullen wij binnen het kader van de gepersonaliseerde diensten jouw gegevens alleen verwerken en gebruiken voor reclame- en marktonderzoeksdoeleinden of voor gepersonaliseerde dienstverlening onder de voorwaarde dat je jouw toestemming hebt gegeven. Als je toestemming geeft, kan de informatie die je tijdens je bezoek aan onze websites benadert, worden opgeslagen in een gebruikersprofiel om je specifiek voor jouw gepersonaliseerde informatie te kunnen aanbieden (bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwsbrief). Tevens geef je toestemming aan BCC om, bij het beëindigen van de fotoservice, Fujifilm Imaging Products & Solutions B.V. (Fips) jouw mag benaderen om de fotoservice voort te zetten op hun eigen fotoservice website. Je kunt jouw toestemming te allen tijde terugtrekken met werking voor de toekomst.

Als je gebruik maakt van gepersonaliseerde diensten, dan gebruiken wij je persoonlijke gegevens die nodig zijn voor de levering van de diensten voor de duur van uw registratie en daarna voor zolang als vereist of toegestaan onder de toepasselijke wetgeving. Wij delen je gegevens met aangesloten Fujifilm-bedrijven als dit nodig is om je aanvragen te behandelen of als dit nodig is voor de levering van de diensten. We kunnen vragen met betrekking tot onze producten en diensten ook doorsturen naar een distributeur die verantwoordelijk is voor de relevante product- of servicecategorie en regio.

Gebruik van onze webshop

Wij verzamelen persoonlijke gegevens die je ons verstrekt bij het plaatsen van je bestelling, als je contact met ons opneemt of bij het registreren voor een klantaccount in verband met het gebruik van onze webshop. Het type gegevens dat wij verzamelen, blijkt duidelijk uit de invoervelden en uploadfuncties die op onze website worden gebruikt. We geven voor relevante velden en bestandstypen aan of de informatie vrijwillig is of verplicht is om onze diensten te gebruiken.

Klantaccount, een bestelling plaatsen

Als je je registreert voor een klantaccount, dan verzamelen we meestal je naam, e-mailadres en wachtwoord. Daarnaast kun je jouw adres, inclusief factuur- en afleveradres, opgeven in je klantaccount. Als je een bestelling plaatst, dan verzamelen wij gegevens over de door jouw geselecteerde goederen, de corresponderende prijsinformatie, fotobestanden, informatie over cadeauopties, adresgegevens van derden voor levering eventuele vouchers die je gebruikt, je factuur- en afleveradres en de gekozen betalings- en verzendingswijze. In verband met de uitvoering van bestellingen verzamelen wij in het bijzonder informatie over betaling, levering en retourzendingen. Om onze nieuwsbrief of andere marketingcommunicatie te ontvangen, dien je jouw e-mailadres in te voeren. Wij verzamelen en gebruiken ook informatie over jouw bevestiging van de ontvangst van een nieuwsbrief/andere marketingcommunicatie en van het gebruik van onze informatiediensten. In verband met onze klantenservice kunnen wij verdere informatie verzamelen en gebruiken met betrekking tot uw vragen en de wijze waarop wij deze behandelen, inclusief correspondentie hierover.

Wij gebruiken de door jou verstrekte informatie om jouw bestelling te verwerken en om andere aanvragen te behandelen. Na volledige nakoming van de overeenkomst worden jouw gegevens opgeslagen tot het verstrijken van de wettelijke bewaarperioden onder de toepasselijke belasting- en handelswetgeving. Jouw persoonsgegevens worden alleen voor andere doeleinden gebruikt als je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van jouw persoonsgegevens, als wij gemachtigd of verplicht zijn om jouw persoonsgegevens te gebruiken voor regelgevende doeleinden, of als wij ons het recht hebben voorbehouden om jouw persoonsgegevens te gebruiken in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en zoals hieronder beschreven.

Als je een klantaccount hebt aangemaakt, dan slaan wij je gegevens op zolang je je klantaccount onderhoudt. Je kunt te allen tijde je klantaccount laten verwijderen. Stuur daartoe een bericht naar privacy@bcc.nl In geval van verwijdering van je klantaccount slaan wij de relevante gegevens alleen op voor zover noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst of voor zover wettelijk toegestaan of vereist.

In uw klantaccount kunt u uw contactgegevens beheren en uw huidige en vorige bestellingen (indien van toepassing) bekijken. Behandel je toegangsgegevens vertrouwelijk en deel je wachtwoord niet met derden. Wij zijn niet aansprakelijk voor misbruik van je wachtwoord, tenzij veroorzaakt door ons. Zolang je niet uitlogt, blijf je ingelogd op onze website. Zo kun je gebruik maken van onze website en de verschillende functies zonder dat je opnieuw hoeft in te loggen. Als je jouw persoonlijke gegevens wilt wijzigen of een bestelling wilt plaatsen, dan krijg je de vraag om je wachtwoord opnieuw in te voeren. Sluit je browser aan het einde van de sessie, vooral als derden toegang hebben tot jouw computer. Als je bewust wordt van, of als je vermoedt dat een derde partij ongeautoriseerde toegang heeft verkregen tot je toegangsgegevens of jouw account heeft gebruikt, wijzig dan onmiddellijk je wachtwoord en informeer ons per e-mail.

Gegevensoverdracht voor het uitvoeren van een contract

Voor de uitvoering van onze contractuele verplichtingen kunnen we een derde partij inzetten die de bestelde goederen namens ons produceert en de gegevens die nodig zijn voor een dergelijk product aan de derde partij overdragen. Deze derde partij is onderworpen aan strikte contractuele verplichtingen om te voldoen aan de van toepassing zijnde wetten inzake gegevensbescherming als onze verwerker. We dragen ook een bepaald deel van jouw gegevens over aan de voor levering gekozen vervoerder, voor zover dit nodig is voor de levering van goederen aan jou of aan de door jou aangewezen derde partij. Afhankelijk van de betaaldienstaanbieder die je tijdens het bestelproces hebt geselecteerd, geven wij ook een bepaald deel van jouw persoonlijke gegevens door aan deze aanbieder voor zover dit nodig is voor de verwerking van de betaling. De geselecteerde betalingsdienstaanbieder kan ook bepaalde gegevens verzamelen, met name wanneer je bij de betrokken aanbieder een account aanmaakt of hebt aangemaakt. In dat geval dien je je tijdens het bestelproces mogelijk te registreren of in te loggen met jouw toegangsgegevens of jouw account bij de betalingsdienstaanbieder. Wij hebben geen toegang tot uw account bij derden of tot de respectievelijke inloggegevens. Voor de verwerking van de betalingen zijn de respectievelijke voorwaarden van de betalingsdienstaanbieder en het privacybeleid van de betalingsdienstaanbieder van toepassing.

Kredietbeoordeling en kredietscore

Wij voeren zelf geen kredietbeoordeling uit en gebruiken geen eigen kredietscore. Tijdens het bestelproces kunnen kredietcontroles en kredietscores echter worden uitgevoerd door de betalingsdienstaanbieders van je keuze. Voor de verwerking van betalingen gelden de respectievelijke contractuele voorwaarden van de betalingsdienstaanbieders en hun gegevensbeschermingsvoorwaarden.

Doorgifte aan de autoriteiten

Doorgifte van je persoonsgegevens aan de autoriteiten vindt uitsluitend plaats in overeenstemming met dwingend recht.

Nieuwsbrief en reclame

Gegevensgebruik bij aanmelding voor e-mailnieuwsbrieven

Als je abonneert op onze nieuwsbrief of om andere marketingcommunicatie te ontvangen, dan gebruiken wij de noodzakelijke of afzonderlijk door jou verstrekte persoonsgegevens om je onze e-mailnieuwsbrief of andere marketingcommunicatie te sturen, zoals overeengekomen. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken en je afmelden voor de nieuwsbrief of andere marketingcommunicatie door ons een bericht te sturen of via een speciale afmeldlink in de nieuwsbrief of andere marketingcommunicatie zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens je gebruikelijke tarief.

Gegevensgebruik voor e-mailreclame zonder abonnement en je recht van bezwaar

Als wij je e-mailadres ontvangen in verband met de verkoop van goederen of diensten en je hiertegen geen bezwaar hebt gemaakt, dan hebben wij het recht om je regelmatig soortgelijke goederen en diensten aan te bieden, zoals de goederen en diensten die je via uw e-mailadres hebt aangeschaft. Je kunt je toestemming voor een dergelijk gebruik van je e-mailadres op elk gewenst moment in de toekomst intrekken door ons een bericht te sturen of via de afmeldlink in onze e-mails zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens je gebruikelijke tarief.

Gegevensgebruik voor reclame per post en je recht van bezwaar

We kunnen op grond van de toepasselijke wetgeving het recht hebben om je voor- en achternaam, postadres en, indien van toepassing, je titel en academische graad op te slaan en te gebruiken voor reclame naar je toe, in het bijzonder voor het verzenden van aanbiedingen en informatie over onze goederen en diensten via de post. Je kunt op elk gewenst moment voor de toekomst bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens door ons een bericht te sturen, zonder andere kosten dan de verzendkosten volgens je gebruikelijke tarief.

Tools voor webstatistieken, doelgerichtheid

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalysedienst van de firma Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, VS ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van zogenaamde cookies. Dit zijn tekstbestanden die op uw computer worden opgeslagen en die een analyse mogelijk maken van de manier waarop je onze website gebruikt. De door de cookie gegenereerde informatie wordt normaal gesproken aan een server van Google in de VS overgedragen en daar opgeslagen. Google voldoet aan de Privacy Shield Agreement tussen de EU en de VS en is geregistreerd bij het ES-US Privacy Shield Program van het Amerikaanse Ministerie van Handel (meer informatie en individuele registraties vindt u op www.privacyshield.gov). Als op deze website echter IP-anonimisering wordt geactiveerd, dan wordt jouw IP-adres van tevoren door Google afgekort binnen lidstaten van de Europese Unie of andere partijen bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS gestuurd en daar verkort. Google gebruikt deze informatie namens ons om het gebruik van onze website door u te evalueren, rapporten over de websiteactiviteiten samen te stellen en andere diensten met betrekking tot de website en het internetgebruik aan ons te leveren.

Let op: we gebruiken de code "ga('set', 'anonymizeIp', true)" om de anonieme verzameling van IP-adressen te verzekeren (zgn. IP-masking). Hierdoor worden IP-adressen in verkorte vorm verwerkt, waardoor een directe persoonlijke referentie uitgesloten kan worden.

Je kunt het gebruik van cookies te allen tijde via de instellingen van jouw browser uitschakelen. Let echter op: als je geen cookies accepteert, is het mogelijk dat je bepaalde of alle functies van onze website niet kunt gebruiken. Bovendien kun je voorkomen dat Google de door het cookie gegenereerde gegevens met betrekking tot jouw gebruik van de website (met inbegrip van jouw IP-adres) verzamelt en dat Google deze gegevens verwerkt door de browser-plug-in die beschikbaar is onder de link http://tools.google.com/dlpage/gaoptout te downloaden en te installeren.

Voor meer informatie over privacy in verband met Google Analytics: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Dataveiligheid

BCC neemt alle noodzakelijke technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om jouw persoonsgegevens tegen misbruik te beschermen en om het verlies van jouw gegevens te voorkomen.  Jouw persoonsgegevens worden in een veilige bedrijfsomgeving opgeslagen, die niet toegankelijk is voor het publiek. Alle persoonlijke gegevens die door je in de loop van de registratie of het gebruik van gepersonaliseerde diensten ter beschikking zijn gesteld, worden in gecodeerde vorm overgedragen om misbruik van de gegevens door derden te voorkomen.

Doorgifte, uitvoer en verwerking van de gegevens buiten de EU/EER

Anders dan hierin beschreven, vindt er geen overdracht plaats aan derden buiten de BCC of Fujifilm Group. Persoonsgegevens van gebruikers van onze website van buiten de EU/EER kunnen worden doorgegeven aan filialen van FUJIFILM of distributeurs buiten de EU/EER die verantwoordelijk zijn voor de relevante product- of servicecategorie en regio.

Externe links

Onze website kan links bevatten naar andere websites. Wees je ervan bewust dat BCC niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van dergelijke andere sites. Wij moedigen onze gebruikers aan om goed op te letten wanneer zij een van onze websites verlaten en om de privacyverklaringen te lezen van elke website die persoonsgegevens verzamelt. Dit privacybeleid is uitsluitend van toepassing op informatie die door onze websites wordt verzameld.

Nadere informatie en contacten, informatie, correcties, blokkeringen en schrappingen.

Je kunt contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via de volgende contactgegevens:

BCC Elektro-speciaalzaken B.V.
Postbus 75513
1118 ZN Schiphol
privacy@bcc.nl

Je hebt het recht om ons te vragen om toegang tot en om rectificatie of verwijdering van persoonlijke gegevens, om de verwerking van je persoonlijke gegevens te beperken, om bezwaar te maken tegen een dergelijke verwerking en om je recht op op overdraagbaarheid van gegevens uit te oefenen in overeenstemming met de AVG en de toepasselijke wetten. Neem per e-mail of per post contact op met het hierboven vermelde adres.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij een bevoegde toezichthoudende overheid in overeenstemming met de AVG en de toepasselijke wetgeving als je van mening bent dat de verwerking van je persoonsgegevens in strijd is met de AVG. Daartoe kun je met name contact opnemen met de toezichthoudende autoriteit in de EU-lidstaat waar je jouw gewoonlijke verblijfplaats hebt of met de plaats van de vermeende inbreuk.

BCC behoudt zich het recht voor dit privacybeleid te wijzigen of bij te werken. Als we besluiten om ons privacybeleid te wijzigen, dan publiceren we het herziene privacybeleid. Vergeet bij vervolgbezoeken aan onze site niet om het privacybeleid te controleren op eventuele wijzigingen, aangezien je ons met het voortgezette gebruik van onze site na elke gepubliceerde herziening je toestemming geeft om jouw informatie in overeenstemming met het gewijzigde of bijgewerkte privacybeleid te gebruiken.

EINDE